
Geen innovatie zonder donatie!
Jeanette TasStill to go
Hersenletsel kan iedereen overkomenNa een reanimatie, beroerte of ernstig ongeval kunnen de hersenen plotseling ernstig beschadigd raken. De gevolgen voor de patiënt, hun familie en de maatschappij zijn enorm. Jaarlijks krijgen ongeveer 130.000 Nederlanders te maken met hersenletsel, en dit aantal blijft stijgen. Steeds vaker zien we patiënten met hersenletsel na een ongeval met de (elektrische) fiets. Op de intensive care van het Maastricht UMC+ worden veel patiënten met ernstig hersenletsel behandeld. Ondanks intensieve zorg verlaat meer dan 60% van hen het ziekenhuis met ernstige handicaps. Al meer dan 25 jaar is er nauwelijks vooruitgang geboekt in de behandeling van acuut, ernstig traumatisch hersenletsel. Wetenschappelijk onderzoek is kostbaar, maar noodzakelijk. Het is hoog tijd voor een doorbraak!
Op de pedalen voor HersenStrijd
Sinds de start van HersenStrijd ben ik als vrijwilliger betrokken, en bovendien werd mijn promotietraject mede door HersenStrijd gefinancierd. Als onderzoeker op het gebied van traumatisch hersenletsel weet ik als geen ander hoe groot de uitdagingen zijn: ondanks de dringende noodzaak voor betere behandelingen blijft innovatie achter. Eén van de grootste struikelblokken? Financiering. Tegelijkertijd is dit een ongelooflijk boeiend onderzoeksgebied met enorme kansen voor baanbrekende doorbraken – doorbraken die écht het verschil kunnen maken voor patiënten. Daarom stap ik op zaterdag 19 april op de fiets voor HersenStrijd, om dit belangrijke onderzoek te ondersteunen.
Wil jij bijdragen aan innovatief hersenonderzoek?Steun mij tijdens deze fietstocht en doneer!
Een fonds voor een betere behandeling van hersenletsel
Het HersenStrijd Fonds financiert met steun van derden baanbrekend onderzoek aan de Universiteit Maastricht en MUMC+ om de hersendoorbloeding zo bij te sturen, dat meer hersencellen kunnen herstellen op de intensive care. Hoe meer cellen genezen, hoe minder kans dat de patiënt invalide raakt, wat een enorme verbetering van de kwaliteit van leven betekent. Daarnaast voert het fonds ook vele bewustwordingcampagnes rondom fietsveiligheid. Het HersenStrijd Fonds is een Fonds op Naam dat onder gebracht is binnen het Universiteitsfonds Limburg, de goede doelenstichting (ANBI) van de Universiteit Maastricht.