Geef voor een (pijn)vrij leven!
Botbreuken zijn aan de orde van de dag. Naar schatting komen er in Nederland zo'n 175.000 botbreuken per jaar voor. Vaak genezen ze door een gipsbehandeling of operatie. In 10% van de gevallen heelt het bot niet. De gevolgen voor patiënten zijn groot, aangezien zij beschadigde ledematen niet meer kunnen gebruiken en fors inboeten op hun kwaliteit van leven.
Innovatie in natuurlijk herstel
Onderzoek heeft geleid tot het ontwikkelen van implantaatstructuren, die breuken op natuurlijke wijze opvullen. Dit gebeurt met CT-scans van de breuk en gezond bot. Ook zijn stamcellen uit het beenmerg benodigd in combinatie met groeifactoren. Deze unieke therapie beoogt patiënten in staat te stellen pijnvrij en weer normaal te kunnen functioneren. Aanvullend onderzoek is echter nodig naar het verbeteren van de kwaliteit van stamcellen en de toepassing van groeifactoren.
Over de onderzoeker
Martijn van Griensven is Hoogleraar Regeneratieve Geneeskunde aan de Universiteit Maastricht (UM). Hij studeerde biomedische wetenschappen aan de Universiteit van Leiden, behaalde zijn PhD aan de Hannover Medical School en werd de jongste professor van Duitsland. Zijn focus ligt binnen de regeneratieve geneeskunde bij de regeneratie van het bewegingsapparaat. ‘We streven ernaar om kennis over cellulaire interacties en biomaterialen in te zetten voor onze patiënten!'
De wetenschap als goed doel
De UM maakt zich al 46 jaar sterk voor onderzoek en onderwijs. En het Universiteitsfonds Limburg/SWOL helpt UM daar graag bij. Met een landelijke awareness campagne hebben alle universiteitsfondsen in Nederland hun krachten gebundeld om het belang van wetenschappelijk onderzoek voor een gezonde en duurzame maatschappij nog meer onder uw aandacht te brengen. Voor deze campagne hebben we gekozen 2 grootschalige en maatschappelijk relevante gezondheidsprojecten uit te lichten. We hebben uw bijdrage hard nodig. Mogen we op u rekenen? Klik hier om naar ons andere campagneproject te gaan.
UM Crowd is onderdeel van het Universiteitsfonds Limburg/SWOL. Dit fonds is een erkend Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat uw schenking geheel of gedeeltelijk aftrekbaar is van de belasting. U ontvangt een automatische mail met een betaalbewijs na uw donatie. Klik hier voor meer informatie over ANBI.