Geef voor...een beter leven voor diabetespatiënten
In Nederland hebben 100.000 mensen diabetes type 1. Dit is levensbedreigend. Patiënten moeten continu zelf insuline spuiten of een pompje dragen. Dit is intensief, stressvol en pijnlijk. Een oplossing: implantaten. De UM werkt aan een uniek implantaat opgebouwd uit eigen cellen, waardoor insulinegebruik niet meer nodig is. Dit zorgt voor een optimale integratie met het lichaam en verbetert de kwaliteit van leven sterk. Om dit implantaat verder te ontwikkelen, is geld hard nodig. Draagt u ook bij?
Over projecteigenaar Aart van Apeldoorn
Aart van Apeldoorn is diabeteswetenschapper en hoofddocent aan het MERLN Institute for Technology Inspired Regenerative Medicine aan de Universiteit Maastricht. Hij ontwikkelt een op maat gemaakt implantaat van extreem dun synthetisch materiaal, om daarmee insuline producerende cellen efficiënt te kunnen implanteren. Op die manier wordt als het ware een nieuwe insuline producerende alvleesklier verkregen. Aart van Apeldoorn: "We onderzoeken bijvoorbeeld hoeveel bètacellen er in het kunstorgaan moeten. Hoe gaat suiker naar binnen en worden de bètacellen tot de juiste hoeveelheid insulineafgifte aangezet? En hoe snel gaat dit eigenlijk?"
Voor Elkaar 2021
De Universiteit Maastricht heeft zich in het afgelopen jaar weer volop ingezet voor belangrijk onderzoek en onderwijs, met als doel een betere samenleving. Het Universiteitsfonds Limburg/SWOL ondersteunt de universiteit daarbij. Maar ook uw steun is absoluut onmisbaar. Alleen samen krijgen wij dit project Voor Elkaar!
U doneert aan het Universiteitsfonds Limburg/SWOL, de externe steunstichting van de Universiteit Maastricht. Het fonds is geregistreerd als ANBI; dit betekent dat u belastingvriendelijk kunt doneren. Bezoek voor meer informatie de website van het Universiteitsfonds Limburg/SWOL: www.ufl-swol.nl.