Stig Broeckx: door de 'Hel' tegen hersenletsel
In 2016 slaat het noodlot toe voor de talentvolle wielrenner Stig Broeckx (team Lotto-Soudal). Tijdens de Ronde van België komt hij heftig ten val. Het gevolg: ernstig hersenletsel en een coma.
Zijn artsen houden het niet voor mogelijk, maar: Stig ontwaakt! Met zijn onuitputtelijke enthousiasme en doorzettingsvermogen is hij een inspiratiebron voor velen. Door intensieve revalidatie zit Stig inmiddels zelfs weer op de fiets! Daarnaast zoekt hij doorlopend naar kansen. Zo heeft hij een boek geschreven (‘Zeg nooit nooit’), meegewerkt aan een film (‘De Stig’) én is hij ambassadeur van het HersenStrijd Fonds van de Universiteit Maastricht.
Doe ook mee met de HersenStrijd!
Het HersenStrijd Fonds steunt onderzoek naar innovatieve behandelingen van (ernstig) hersenletsel. Nieuwe behandelingen zijn absoluut noodzakelijk, want met de huidige aanpak houden te veel patiënten alsnog blijvend letsel over. Het is hoog tijd voor actie!
Om geld in te zamelen voor dit onderzoek, wil Stig een deel van de wielertocht ‘Hel van de Kempen’ gaan fietsen op 11 september, een tocht die vertrekt en aankomt in zijn geboortedorp Dessel. U begrijpt: dit is een bijzondere prestatie voor een belangrijk doel. Draagt u ook bij via een donatie? Of wellicht wilt u wel een stukje met Stig meefietsen en u laten sponsoren? Waarvoor u ook kiest, het opgehaalde bedrag komt volledig ten goede aan het HersenStrijd Fonds.
Meer hersencellen redden
Met het geld kan het HersenStrijd Fonds bijvoorbeeld een nieuwe monitor aanschaffen, waarmee artsen het zuurstofgehalte en de activiteit in het brein van comapatiënten beter in de gaten kunnen houden. Op die manier kunnen ze beter bijsturen, meer hersencellen redden en zo zorgen voor een beter herstel van hersenletsel.
‘‘Namens Stig en het HersenStrijd Fonds dank ik u hartelijk voor uw bijdrage. Samen helpen we mensen met hersenletsel verder!’’ – Marcel Aries, oprichter van het HersenStrijd Fonds en neuroloog-intensivist bij het MUMC + (l. op de foto)
UM Crowd is onderdeel van het Universiteitsfonds Limburg/SWOL. Dit fonds is een erkend Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat uw schenking geheel of gedeeltelijk aftrekbaar is van de belasting. U ontvangt een automatische mail met een betaalbewijs na uw donatie. Klik hier voor meer informatie over ANBI.